Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2021

Водія автобуса, який скоїв дорожньо-транспортну подію на Житомирщині, що спричинила загибель одного і травмування 9 пасажирів, взято під варту

Житомирською обласною прокуратурою 06.09.2021 забезпечено розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу водію, підозрюваному у скоєнні смертельної дорожньо-транспортної події.
Процесуальним прокурором у судовому засіданні наголошено, що водієм скоєно кримінальне правопорушення з тяжкими наслідками, а саме, спричинення смерті однієї людини та тілесних ушкоджень іншим, а також знищення та пошкодження майна (транспортного засобу). Аби запобігти спробі переховуватися від слідства та уникнення відповідальності, є необхідність застосувати підозрюваному тримання під вартою.
Відтак ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира водія  поміщено під варту із правом внесення грошової застави на суму понад 190 тис. грн.
Слідством встановлено, що дорожньо-транспортна подія скоєна 04.09.2021, о 04.00 год ранку, на автодорозі Київ-Чоп, поблизу с. Стрибіж Житомирського району.
Водій автобуса Neoplan під час перевезення пасажирів за маршрутом Ченстохова (Польща) – Маріуполь, порушивши правила дорожнього руху, проявив неуважність і безпечність до дорожньої обстановки, не зменшив швидкості руху та зіткнувся із сідловим тягачем DAF з напівпричіпом, що рухався попереду, від чого автобус загорівся.
Унаслідок зіткнення один пасажир загинув, ще дев’ять отримали тілесні ушкодження, ступінь яких встановлюється.
Того ж дня водію повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого).
За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в області.  
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1786