Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2021

Держреєстратора судитимуть за безпідставну перереєстрацію арештованої будівлі держпідприємства вартістю майже 9 млн грн на приватну особу

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури закінчено досудове розслідування та стосовно колишнього державного реєстратора скеровано до суду обвинувальний акт за фактами зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги, що спричинило тяжкі наслідки, а також внесення несанкціонованих змін інформації, яка оброблюється в автоматизованій системі, вчиненій особою, яка має право доступу до неї (ч. 3 ст. 365-2 КК України, ч. 1 ст. 362 КК України).
Як повідомлялося раніше, державний реєстратор комунального підприємства, зловживаючи своїми повноваженнями, незаконно змінив в автоматизованій системі інформацію про право власності на приміщення площею майже 1200 кв. м., що у місті Житомирі, та зареєстрував його за приватною особою за відсутності у неї документів, що підтверджують набуття права власності на вказане майно.
Унаслідок незаконної оборудки у лютому 2019 року з державної власності вибуло майно вартістю майже 9 млн грн, на яке ще у квітні 2016 року в рамках виконавчого провадження, у зв’язку з мільйонним боргом державного підприємства, накладено арешт, відомості про який офіційно внесені до Єдиного реєстру заборон.
Зловживання державного реєстратора із нерухомим майном державної власності викрито Управлінням Служби безпеки України в області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
В рамках кримінального провадження на вказане нерухоме майно з метою його збереження та подальшого повернення до державної власності, накладено арешт. Окрім того, накладено арешт на майно обвинуваченого з метою можливої подальшої конфіскації.
Досудове розслідування проводилось Головним управлінням Нацполіції в області.
Справу розглядатиме Корольовський районний суд м. Житомира.
Підтримання публічного обвинувачення здійснює Житомирська обласна прокуратура.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1208