Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2021

Викрито протиправну діяльність службових осіб однієї із комунальних лікарень Житомирщини на торгівлі дороговартістними медичними препаратами, які призначалися для пацієнтів з онкологічними захворюваннями

Житомирською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заволодіння службовими особами ввіреного майна, а саме лікарських засобів, шляхом їх безпідставного списання та подальшої реалізації третім особам.
Завдяки спільним, скоординованим діям Житомирської обласної прокуратури, Управління служби безпеки України в області та слідчого управління Головного управління Нацполіції в області викрито протиправну діяльність службових осіб одного із комунальних закладів охорони здоров’я Житомирської області, які зловживаючи службовим становищем, діючи за попередньою змовою, на систематичній основі здійснювали заволодіння ввірених їм лікарських засобів, призначених для лікування тяжкохворих пацієнтів, шляхом їх безпідставного списання та подальшого продажу за готівку третім особам.         
Викриття вказаної групи відбулося у п’ятницю, 24 вересня, одразу після чергової передачі зловмисниками партії дороговартісних медичних препаратів за грошові кошти. Одрузу після цього, на території Житомирської, Київської та Хмельницької областей проведено ряд обшуків, під час яких вилучено 50 упаковок «списаних» медичних препаратів, документацію та здобуті протиправним шляхом майже півмільйона готівки.
Наразі проводяться слідчі дії спрямовані на з’ясування усіх обставин справи та причетність фігурантів до вчинення інших аналогічних злочинів.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правпорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, проводить Головне управління Нацполіції в області, оперативний супровід здійснюється Управлінням служби безпеки в області.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1252