Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2021

Фальшиву валюту, закуплену у столиці, збували за півціни – на Житомирщині викрили двох ділків із 2000 підроблених доларів США (ФОТО)

Житомирською обласною прокуратурою 11.10.2021 спільно з Управлінням СБ України в області та слідчими поліції викрито групу осіб, які протягом тривалого часу неодноразово займалися зберіганням, придбанням, перевезенням з метою збуту та збутом підробленої іноземної валюти.
Так, двоє осіб, 50-річний житомирянин, діючи за попередньою змовою із 62-річним жителем Київської області, неодноразово їздив до столиці, звідки привозив підроблені долари США та збував за півціни місцевим мешканцям.
У ході досудового слідства правоохоронцями задокументовано два факти збуту фальшивої валюти у Житомирі. До того ж, підроблені банкноти відповідали якості справжнім, що в офіційному обігу, оскільки більшістю спецзасобами перевірки підробку не розпізнано.
Втретє заробити на підроблених доларах ділкам не вдалося: їх затримано на «гарячому» у місті Києві, відразу, як тільки вони придбали 2000 фальшивих доларів США для подальшого збуту у Житомирі.  
Наразі підроблені купюри вилучено, обох осіб затримано у порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та застосування  запобіжних заходів.
Під час проведених обшуків за місцем проживання затриманих осіб та в їх автомобілях виявлено та вилучено іноземну валюту, а саме, долари США, чеські крони, болгарські леви, російські рублі, хорватські куни, чорнові записи, зброю та набої до неї, 10 мобільних телефонів, комп’ютерну техніку.
У кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 199 КК України тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії, встановлюється причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів та їх спільники.
Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.
Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2303