Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2021

Понад 300 тис. грн перераховано за «липовими» договорами автодорожньому товариству – судитимуть двох посадовців Житомирщини за розтрату бюджетних коштів

Житомирською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальні акти стосовно двох посадовців, які, зловживаючи своїм службовим становищем, скоїли службове підроблення офіційних документів та розтрату бюджетних коштів (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). 
Слідством установлено, що злочини скоєно у лютому 2019 року. Колишній голова однієї з райдержадміністрацій та керівник структурного підрозділу іншої райдержадміністрації «працювали» з автодорожнім приватним товариством за однаковою схемою.
Зокрема, достовірно знаючи, що автодорожнє приватне підприємство не  збиралося виконувати будь-які роботи, підписали з ним договори про надання послуг з експлуатаційного утримання доріг. На підставі підроблених офіційних документів на рахунок підприємства неправомірно перераховано з бюджету  понад 300 тис. грн.
Відтак фігурантам справи інкримінується розтрата бюджетних коштів, відповідно, на суму понад 166 тис. грн та майже 134 тис. грн.
З метою відшкодування завданих бюджету збитків, процесуальним прокурором заявлено до суду позови про стягнення з обох посадовців зазначених сум.
          Публічне обвинувачення забезпечуватиме Житомирська обласна прокуратура.
Викрито протиправну діяльність завдяки спільним, скоординованим діям Житомирської обласної прокуратури, Управління СБ України в області Головного управління Нацполіції в області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному  покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1831