Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2021

Прокуратура: вирубка лісу поблизу с. Омелянівка Коростенського району заборонена

Заяву Коростенської окружної прокуратури про забезпечення розгляду позову щодо скасування державної реєстрації права приватної власності товариства на 46 земельних ділянок, на окремих з яких здійснено незаконні рубки дерев, а також  витребування землі з незаконного володіння цього ж товариства, розглянуто судом.
За результатом розгляду Господарський суд Житомирської області виніс ухвалу про заборону цьому приватному товариству, а також іншим особам вчиняти дії щодо вирубування лісових та багаторічних насаджень на земельних ділянках поблизу с. Омелянівка Коростенського району.
Відтак до закінчення розгляду судом позову прокурора, заявленого на захист Чоповицької територіальної громади, на території значного масиву спірної землі заборонено вирубувати дерева чи вчиняти будь-які інші дії.
Нагадаємо, у жовтні цього  року , за розпорядженням товариства з обмеженою відповідальністю, яке заявило про право власності на зазначені земельні ділянки, здійснено незаконні порубки дерев породи дуб. Такі дії викликали занепокоєння місцевих жителів.
За фактом незаконних порубок розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 КК України, досудове розслідування триває.
Крім цього, Коростенською окружною прокуратурою вжито заходів представницького характеру до поновлення законних інтересів територіальної громади.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2030