Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.12.2021

Викрито потужну нарколабораторію, яку обладнали у сільській хаті Житомирського району (ФОТО)

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури   Управлінням СБ України в області та Головним управлінням Нацполіції в області 30.11.2021 викрито потужну нарколабораторію, яка діяла у приватному будинку одного із сіл Житомирського району.
          За попередніми даними, виготовленням психотропної речовини – амфетаміну - займалася група місцевих жителів,  до складу якої входили двоє чоловіків віком 40 та 28 років та 33-річна жінка. Наркоділки через мережу Інтернет замовляли у постачальників наркосировину, яку отримували поштовими посилками.
Виготовляли і фасували психотропи в обладнаних нарколабораторіях. До того ж, з метою унеможливлення викриття злочинної діяльності, постійно змінювали місця розташування нарколабораторій.
Чергове місце дислокації вибрали у сільській хаті свого знайомого, де правоохоронці їх «застукали на гарячому», безпосередньо із значною кількістю (точна вага встановлюється) виготовленої психотропної речовини – амфетаміну, розфасованого для перевезення та збуту наркозалежним особам.
У будинку також виявлено ємності із хімічними речовинами, інвентар для виготовлення психотропу тощо.
Наразі усі троє осіб затримані у порядку ст. 208 КК України, їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, та збут психотропних речовин, вчинені за попередньою змовою групою осіб). Двоє із затриманих мають непогашені судимості за вчинення злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів та перебувають на іспитовому терміні.
Тривають необхідні слідчі (розшукові) дії, встановлюється причетність до злочинної діяльності інших осіб.
Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.
Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в області.
Санкцією зазначеної статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1297