Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2022

«Поклав у кишеню» шкільний спортзал вартістю понад 1,1 млн грн – прокурори Житомирщини викрили директора приватного підприємства за підозрою у заволодінні бюджетними коштами (ФОТО)

У середу, 19 січня, за процесуального керівництва Коростенської окружної прокуратури директору приватного товариства скеровано у передбачений законом спосіб повідомлення про підозру у службовому підробленні офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки, та заволодінні бюджетними коштами в особливо великому розмірі  (ч. ч. 1, 2 ст. 366, ч. ч. 3, 5 ст. 191 КК України).
Слідством установлено, що відповідно до укладеного у грудні 2019 року договору Лугинською селищною радою з приватним товариством, підрядник зобов’язався збудувати спортзал для місцевої школи. Для спорудження спортзалу з бюджету територіальної громади на рахунок підприємства перераховано понад 1,1 млн грн.
Однак підрядник, замість будівельних робіт зайнявся «малюванням» офіційних документів. Відтак навіть не розпочавши спорудження шкільного спортзалу, прозвітував про виконання усіх будівельних робіт, внісши до офіційних документів завідомо неправдиві відомості та підробивши акти про виконаний обсяг робіт.
Судові експертизи встановили, що директор товариства, не виконавши жодних будівельних робіт, заволодів понад 1,1 млн грн бюджетних коштів.
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та арешту його майна.
Також встановлюється причетність до зловживання бюджетними коштами інших посадових осіб.
Злочин викрили та внесли відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань прокурори Коростенської окружної прокуратури.
Досудове розслідування, за процесуального керівництва Коростенської окружної прокуратури, проводить Коростенське райуправління поліції.
Найсуворіше покарання за інкримінований злочин - позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним виробком суду.
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1319