Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2022

Майже 200 кг бурштину та 200 тис. грн: прокурори спільно з правоохоронцями викрили на Житомирщині групу осіб, причетних до незаконного видобутку «сонячного каменю» (ФОТО)

Прокурори Коростенської окружної прокуратури спільно з працівниками поліції, за оперативного супроводу Управління СБ України в області викрили групу осіб, причетних до незаконного видобування бурштину у Коростенському районі.
За даними слідства, група місцевих жителів, пов’язаних з декількома приватними підприємствами, під виглядом розробки родовища бурштину поблизу с. Білки Ушомирської територіальної громади, налагодила незаконне видобування та обробку коштовного каміння.
Так, 25.01.2022, на місці безпосереднього видобування корисної копалини та в офісних приміщеннях підприємств проведено чотири санкціоновані обшуки. Під час обшуків виявлено майже 200 кг бурштину, у тому числі сирцю, декілька ящиків обрізок, які залишилися після обробки каменю, понад 200 тис. грн, чотири мішки чорнової документації, комп’ютерну техніку.
Вилучене майно визнано речовим доказом у кримінальному провадженні. Наразі вирішується питання про накладення на нього арешту та проведення відповідних експертиз.
Тривають необхідні слідчі дії, встановлюється причетність до протиправної діяльності інших осіб.
Незаконну діяльність групи осіб кваліфіковано за ч. 2 ст. 240-1 КК України, відомості про незаконне видобування та переробку бурштину у значних розмірах до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені Коростенською окружною прокуратурою.
Досудове розслідування, за процесуального керівництва окружної прокуратури, проводить Коростенське райуправління  поліції.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1347