Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.06.2022

У Житомирі судитимуть лікаря-хірурга, члена МСЕК, обвинуваченого у вимаганні та одержанні хабаря від учасника АТО за встановлення інвалідності

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно лікаря-члена МСЕК за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).
Як уже повідомлялося, 45-річного лікаря-хірурга, члена медико-соціальної експертної комісії місяць тому затримали у Житомирі під час одержання ним неправомірної вигоди на суму 8 тис грн.
Таку «таксу» він встановив учаснику АТО, якому необхідно було пройти обстеження медкомісії для встановлення групи інвалідності після поранень. «Горе-лікар» неодноразово ініціював зустрічі з хлопцем, під час яких наголошував, що у разі невиконання умов, той матиме проблеми з продовженням інвалідності.
До того ж, слідством встановлено, що з цього ж учасника АТО «свою частку» вимагала ще одна медпрацівниця, матеріали стосовно якої виділені в окреме кримінальне провадження та розслідуються.
Під час досудового розслідування лікаря-члена МСЕК відсторонено від посади та застосовано запобіжний захід у виді грошової застави на суму майже 150 тис. грн.
Також, з метою забезпечення виконання покарання у виді конфіскації майна, яке може бути застосовано у випадку постановлення обвинувального вироку, накладено арешт на майно обвинуваченого, а саме, два транспортних засоби (позашляховик-кросовер і мотоцикл) та двокімнатну квартиру у центрі Житомира).
Досудове розслідування, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, проводило СУ Головного управління Нацполіції в області за оперативного супроводу  Управління СБ України в області.
Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1281