Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2022

Майже 450 рослин конопель вирощував поміж городиною «для себе» - у Новоград-Волинському районі викрили місцевого «курильщика» (ФОТО)

За процесуального керівництва Новоград-Волинської окружної прокуратури працівниками поліції викрито місцевого жителя, причетного до незаконного зберігання наркотичних засобів без мети збуту (ч. 1 ст. 309 КК України).
Слідством установлено, що 43-річний житель одного із сіл Новоград-Волинського району незаконно зберігав наркотичний засіб.
Так, у вівторок, 5 липня, під час санкціонованого обшуку на території домоволодіння, а саме, у гаражі, виявлено близько десятка паперових згортків із сухою подрібненою рослинною сировиною, схожою на коноплі.
Крім цього, на присадибній ділянці поблизу будинку, у якому чоловік проживав, серед городини виявлено та вилучено майже 450 рослин конопель. Як стверджував фігурант справи, плантацію конопель посіяв та вирощував «для себе».
Усе вилучене передано для проведення відповідної експертизи.
Наразі, у зв’язку з виявленням майже пів тисячі сироростучих рослин,  вирішується питання щодо внесення до ЄРДР кримінального провадження за фактом незаконного посіву та вирощування конопель у кількості п’ятдесят і більше рослин (ч. 2 ст. 310 КК України).
Санкція цієї статті передбачає покарання у виді позбавлення волі від 3 до 7 років.   
 Досудове розслідування, за процесуального керівництва окружної прокуратури, проводить Новоград-Волинський райвідділ поліції.
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1755