Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2022

«Смотрящому» над довічно ув’язненими, який «вибивав» борг, погрожуючи підприємцю фізичною розправою та знищенням майна, повідомили про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, на підставі зібраних слідством доказів, повідомлено про підозру двом особам, які відбувають покарання, у вимаганні з погрозою застосування насильства та знищення майна (ч. 4 ст. 189 КК України).
Крім цього, «кримінальному авторитету» повідомлено про підозру в умисному поширенні в суспільстві злочинного впливу (ч. 1 ст. 255-1 КК України), а його співучаснику – у зверненні за застосуванням такого впливу (ч. 1 ст. 255-3 КК України).
Слідством установлено, що злочини скоїв житель Вінницької області, який 35-й рік відбуває довічне ув’язнення (свого часу довічним йому замінили смертельну кару) в одній з колоній Житомира спільно із ще одним засудженим за умисне вбивство.
Так, не підкоряючись вимогам та порядку відбування покарання у місцях позбавлення волі, ув’язнений набув статусу так званого «смотрящого» за довічно засудженими. Тож коли до нього звернувся один з таких довічників з проханням допомогти «вибити» частину боргу з місцевого підприємця – 2000 доларів США, фігурант провадження охоче долучився та поширив свій злочинний вплив поза межами колонії.
Зокрема, підозрюваний, взявши у довічника-«кредитора» номер телефону підприємця та дізнавшись деталі про склад сім’ї, вимагав віддати борг з відсотками – на 500 доларів США більше. Протягом місяця – з кінця червня по 20 липня 2022 року «кримінальний авторитет» здійснив до потерпілого близько  десятка телефонних дзвінків та під час розмов постійно вимагав сплати грошей, погрожуючи йому та матері фізичною розправою і знищенням автомобіля.
Під час обшуку у підозрюваних вилучено докази скоєння злочину, а саме, блокноти з чорновими записами та мобільні телефони.
Викрито скоєння особливо тяжких злочинів довічно ув’язненими за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, Управлінням СБ України в області та Головним управлінням Нацполіції в області, яке проводить досудове розслідування.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1732