Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2022

Житомирщина: у розтраті 30 тонн пального вартістю один млн грн підозрюють першого заступника міського голови та начальника комунальної служби (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Бердичівської окружної прокуратури, на підставі зібраних слідством фактів, посадовцю міськради та службовій особі повідомлено про підозру у розтраті комунального майна в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
За даними слідства, злочин проти власності у період воєнного стану, у березні цього року, скоїли перший заступник міського голови спільно із начальником комунальної служби цього ж міста.
Установлено, що місто для користування отримало понад 80 тонн пального, яке передано на баланс комунальному підприємству як матеріальний резерв.
Балансоутримувач пального, у свою чергу, склав фіктивний договір з підприємством про передачу на зберігання пального. Однак насправді, за вказівкою посадовця міськради, з метою використання у власних цілях, пальне завезли на приватну автозаправку без укладання будь-яких офіційних документів.
Наразі слідством виявлено недостачу понад 31 тонни пального на загальну суму більше одного млн грн.
Незаконні махінації з пальним виявлено за процесуального керівництва Бердичівської окружної прокуратури спільно з Управлінням СБУ в області та Бердичівським райвідділом поліції, яке проводить досудове розслідування.
Примітка. Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1283