Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2022

На Житомирщині судитимуть організатора злочинного угрупування та його поплічників за виготовлення і збут психотропних речовин

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно злочинного угрупування за фактом незаконного виготовлення, зберігання, перевезення з метою збуту та незаконного збуту психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).
Організатора злочинної групи обвинувачують ще й у незаконному зберіганні прекурсорів в особливо великих розмірах, утриманні місця для незаконного виготовлення психотропних речовин та незаконному зберіганні бойових припасів (ч. 3 ст. 311, ч. 2 ст. 317 та  ч. 1 ст. 263 КК України).
Установлено, що 29-річний житель Бердичева для виготовлення психотропних речовин не пошкодував навіть  підвал власного будинку, який обладнав спеціально закупленим інвентарем і  приладами, обравши собі «помічниками» двох раніше судимих бердичівлян.
Так, злочинне угрупування систематично, з травня по червень цього року, виготовляло психотропну речовину, яку відразу збували наркозалежним особам.
Завадили розгорнути кримінальний бізнес до великих потужностей правоохоронці: провели обшук, вилучили знаряддя і засоби, безпосередньо свіжовиготовлений наркотовар, прекурсори та бойові припаси до вогнепальної зброї.
Експертизою встановлено, що ділки виготовляли і збували психотропну речовину - амфетамін. 
На майно фігурантів провадження – автомобіль, земельну ділянку та частину житлового будинку – накладено арешт.
Додатково: стосовно організатора злочинної групи наразі у суді триває розгляд двох справ, а саме, за обвинуваченням його у зберіганні і збуті наркотичних засобів та скоєнні насильства над правоохоронцем).
Злочин у сфері незаконного обігу психотропних речовин викрито Житомирською обласною прокуратурою спільно з Житомирським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та Головним управлінням Нацполіції в області, яке проводило досудове розслідування.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1340