Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2022

У незаконній вирубці дерев злочинному угрупуванню сприяв майстер лісу - судитимуть чотирьох «чорних лісорубів» (ФОТО)

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників злочинної групи за фактом незаконної порубки, перевезення та зберігання лісу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України). Крім цього, майстра лісу, який діяв у складі злочинного угрупування, обвинувачують ще й у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).
Як повідомлялося раніше, злочину групу, з метою здійснення незаконних порубок лісу, створив місцевий підприємець, прийнявши на «кримінальні посади» четверо своїх односельчан, у тому числі й свого сусіда -  майстра лісу місцевого лісгоспу.
Об’єктом незаконних вирубок обрали Соболівське лісництво Романівського району. «Чорні лісоруби» спеціалізувалися на товарній деревині – вирубували в основному дерева породи дуб, у чому їм активно сприяв майстер лісу, приховуючи незаконні порубки.
Активно «господарюючи» у державному лісгоспі з листопада 2021 по лютий 2022 роки, обвинувачені знищили значну кількість кубометрів сироростучих дерев, з яких у деревообробному цеху організатора виготовляли лісоматеріали для продажу. Частину викраденого лісу – понад сотню соснових і дубових колод та пиломатеріали правоохоронці вилучили під час обшуку. За підрахунками фахівців, організована злочинна група заподіяла державним інтересам шкоди на майже 800 тис. грн.
На обладнання цеху, спецтехніку, транспортні засоби та вилучену лісопродукцію накладено арешт на загальну суму 1.2 млн грн.
Також заявлено позов про стягнення з обвинувачених заподіяної шкоди у повному обсязі.
Злочин викрито за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, працівниками Управління стратегічних розслідувань в області та СУ Головного управління Нацполіції в області, яке розслідувало кримінальне провадження.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1881