Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2022

На Житомирщині горе-батька судитимуть за скоєння сексуального насильства над донькою

Ювенальні прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом зґвалтування малолітньої дитини та вчиненні розпусних дій щодо неї (ч. ч. 4, 6 ст. 152, ч. 2 ст. 156 КК України).
Як повідомлялося раніше, 39-річний житель Новоград-Волинського району протягом травня-червня цього року неодноразово скоював розпусні дії та сексуальне насильство щодо своєї доньки.
На насильницькі дії батька потерпіла скаржилася матері, однак та проігнорувала скарги доньки, а щоб припинити злочин, до правоохоронних органів не звернулася. Тому 30.07.2022, коли вкотре опинилася у небезпеці,  підліток змушена була пізно увечері залишити дім та втекти до знайомих аж у сусіднє село.
Крім цього встановлено, що обвинувачений неодноразово вчиняв домашнє насильство і над дружиною, за що притягувався до адмінвідповідальності.
Також до адміністративної відповідальності притягнуто і матір за неналежне виконання батьківських обов’язків.
 З дня затримання (10.08.2022) обвинувачений перебуває під вартою.
Досудове розслідування, за процесуального керівництва ювенальних прокурорів обласної прокуратури, проводили слідчі Головного управління Нацполіції в області.
За скоєння особливо тяжких злочинів передбачене покарання - позбавлення волі строком на 15 років або довічне позбавлення волі.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1527