Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2022

24 тис. грн за документи про «непридатність» до військової служби – у Житомирі припинено канал незаконного переправлення призовників через кордон (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру місцевому жителю  за фактом  сприяння в незаконному переправленні особи через державний кордон України, шляхом надання засобів та усуненням перешкод, учиненому з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, 37-річний житомирянин, приватний підприємець у сфері надання інформаційних послуг налагодив канал виготовлення та збуту підроблених документів про непридатність до військової служби чоловіків призовного віку. Такий «непридатний» призовник безперешкодно переправлявся через кордон до країн Європейського Союзу.
Задля цього підозрюваний створив у Телеграмі свій канал з позначкою «виїзд за кордон». Потенційним клієнтам, які зверталися до нього,  демонстрував зразок підробки, а в телефонних розмовах розповідав детальну схему незаконного перетину державного кордону через конкретний пункт пропуску. Виготовлений пакет документів надсилав поштовим зв’язком з післяплатою. Такса за пакет «непридатності» - 24 тис. грн.
Правоохоронцями задокументовано два факти збуту фігурантом підроблених документів. Крім цього, перевіряється його причетність до інших аналогічних епізодів та встановлюється причетність до злочину інших осіб.
Під час проведеного 18.11.2022 обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучено речові докази протиправної діяльності: комп‘ютерну та оргтехніку, банківські картки, печатки, мобільні телефони.
У понеділок, 21 листопада, за участі прокурорів Житомирської обласної прокуратури розглянуто клопотання щодо обрання особі запобіжного заходу. Ухвалою суду підозрюваного взято під варту з правом внесення грошової застави на суму 208 тис. грн.
Злочин розкрито за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури спільно з Управлінням СБ України в області та слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в області, яке проводить досудове розслідування.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено  обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1924