Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2023

Алкогольний фальсифікат продавали тоннами – на Житомирщині викрито мережу незаконного збуту підакцизних товарів (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури, на підставі зібраних слідством доказів, злочинному угрупованню повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні і транспортуванні з метою збуту та збуті незаконно виготовлених алкогольних напоїв і спирту етилового, що є підакцизним товаром (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України).
Слідство встановило, що організував злочинну групу з незаконного виготовлення та продажу підакцизних товарів, з метою особистого збагачення,  48-річний житель міста Коростеня. До протиправного бізнесу залучив своїх знайомих – двох рідних братів, обізнаних у торгівельній сфері, оскільки працювали ще й офіційними представниками однієї з торгівельних мереж.
Підозрювані діяли протягом травня 2021 – серпня 2022 років відповідно до розподілених ролей. Організатор угруповання закупляв, у тому числі і через поштовий сервіс експрес-доставки, незаконно виготовлені алкогольні напої та спирт етиловий, які передавав своїм спільникам. Вони ж, використовуючи власний транспорт, збували алкогольну продукцію сумнівної якості клієнтам Коростенщини.
Під час обшуків за місцем проживання учасників злочинної групи та безпосередньо в автомобілях, якими доставляли фальсифікат, вилучено більше тонни спиртовмісної рідини вартістю понад 200 тис. грн, майже 200 ємностей для її зберігання загальним об’ємом дві тисячі літрів, понад 35 тис. грн, здобутих злочинним шляхом та інші докази протиправної діяльності.
На вилучені речі та чотири автомобілі накладено арешт.
Протиправний алкогольний бізнес викрито Житомирською обласною прокуратурою спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції україни та слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в області, яке проводить досудове розслідування.
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1156