Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2023

Побиття у відділенні поліції затриманого - на Житомирщині правоохоронниці повідомили про підозру у перевищенні повноважень

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури, на підставі здобутих слідством доказів, працівниці поліції повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень, тобто умисному вчиненні працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, що супроводжувалися застосуванням насильства та болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями (ч. 2 ст. 365 КК України).
За даними слідства, до одного з територіальних відділень поліції у грудні 2020 року був доставлений місцевий житель для з’ясування обставин. У той час, коли чоловік, у зв’язку з поганим самопочуттям, лежав на підлозі, помічниця  чергового сектора реагування патрульної поліції підійшла до нього та безпідставно вдарила, хоча він не чинив будь-якого опору чи непокори.
Застосувавши за таких обставин до потерпілого насилля у виді фізичної сили, підозрювана перевищила свої службові повноваження.
Додатково. Свого часу про подію офіційні заяви не надходили. Лише наприкінці минулого року у соцмережі одного з місцевих сайтів було викладено відео. Відразу ж Житомирська обласна прокуратура відомості про правопорушення внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань та матеріали провадження передала до другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Житомирі) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому для проведення досудового розслідування.
Наразі досудове розслідування триває.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1933