Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2023

На Житомирщині заступнику керівника райуправління поліції повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури, на підставі добутих слідством доказів, посадовцю правоохоронного органу повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-яких дій з використанням наданої їй влади та службового становища (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, заступник начальника одного з територіальних райуправлінь поліції запропонував місцевому підприємцю своє «сприяння» у безперешкодному перевезенні лікеро-горілчаних виробів. Свої послуги він оцінив у декілька десятків тисяч гривень, які підприємець повинен сплачувати йому щомісячно.
 
Правоохоронці задокументували одержання заступником начальника райуправління поліції 40 тис. грн неправомірної вигоди.
 
За місцем проживання і роботи фігуранта провадження проведено низку обшуків. Ухвалами суду підозрюваного відсторонено від займаної посади та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
 
Не погоджуючись з таким запобіжним заходом, обласна прокуратура оскаржуватиме його в апеляційному порядку. Досудове слідство триває.
Корупційний злочин викрито за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, спільно з Управлінням СБУ в області та другим слідчим відділом (з дислокацією у м. Житомирі) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2921