Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2023

Розтрата майже 1 млн грн під час ремонту приміщення навчального закладу Міноборони - у Житомирі підозрюють двох посадовців та підприємця (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури викрито схему розтрати бюджетних коштів під час ремонту приміщення навчального закладу, що підпорядковується Міністерству оборони України.
За даними слідства, до неї причетні начальник одного з квартирно-експлуатаційних відділів Збройних Сил України, начальник служби цього відділу та приватний підприємець.
У листопаді 2022 року керівник КЕВ уклав з підрядником договір про виконання капітального ремонту приміщення навчального закладу. Відповідно до договору мало бути виконано значний обсяг будівельних робіт –  понад 100 видів.
Того ж дня замовник та підрядник підписали акти приймання виконаних робіт. Відповідно до них,  ремонт зроблено якісно та у повному обсязі. При цьому офіційні документи  були засвідчені підписами начальника служби КЕВ, який фактично перебував у відпустці за кордоном.
Через три дні на рахунок приватного підприємця було перераховано з бюджету майже 1 млн грн.
Обом посадовцям установи повідомлено про підозру у розтраті та пособництві у розтраті чужого майна, а також внесенні неправдивих відомостей та видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України). Крім цього, керівнику КЕВ інкримінують умисне неприпинення злочину підлеглого та невиконання військовою службовою особою своїх посадових обов’язків (ч. 4 ст. 426 КК України).
Підряднику повідомлено про підозру у пособництві в розтраті чужого майна, підробленні та використанні завідомо підроблених документів (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. ч. 1,3,5 ст. 358 КК України).
Наразі вирішується питання щодо обрання фігурантам запобіжних заходів  та відсторонення їх від посад.
Викриття протиправної діяльності проводилося прокурорами обласної прокуратури спільно з Житомирською спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони, підрозділом Департаменту військової контррозвідки СБУ та ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному  покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2516