Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2018

На Житомирщині ліквідовано мережу виготовлення фальсифікованого алкоголю та вилучено 6 тонн лікеро-горілчаної продукції, яку ділки збували по області (ФОТО)

 
   
Новоград-Волинською місцевою прокуратурою, за оперативного сприяння співробітників Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Нацполіції України викрито групу осіб, які займалися виготовленням, транспортуванням та реалізацією фальсифікованих алкогольних напоїв.
 
    Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.199 КК України, проведено низку слідчих (розшукових) дій та встановлено 7 складських приміщень, де виготовляли коньяк та горілку під видом відомих марок.
 
     Крім цього, встановлено майже 20 місць збуту фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції на території Житомирської області.
 
        Протягом 15 - 16 лютого 2018 року прокуратурою спільно з Управлінням захисту економіки, на підставі ухвал суду проведено 11 санкціонованих обшуків у місцях виготовлення та зберігання продукції, під час яких виявлено та вилучено  2,4 т спирту, 3,6 т готової лікеро-горілчаної продукції (635 літрів коньяку та 3 т горілки), 5 літрів ароматизатору «Коньяк».
 
     Також під час обшуків виявлено грошові кошти на суму 4 000 доларів США та 60 000 грн, різного виду пакувальний матеріал та безпосередньо транспортний засіб, який використовували для доставки фальсифікату споживачам.
 
    Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучену продукцію. 
 
    Таким чином, завдяки спільним злагодженим професійним діям прокуратури та органів правопорядку ліквідовано мережу виготовлення та розповсюдження лікеро-горілчаної продукції сумнівної якості групи підакцизних товарів.
  
 
    
Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить Новоград-Волинський відділ Нацполіції.
 
    Процесуальне керівництво здійснює місцева прокуратура.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2443