Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2018

На Житомирщині прокуратура попередила неправомірне зменшення майже на 40 га земель лісового фонду для розробки піщаного кар’єра

Доводи прокуратури Житомирської області і ДП «Коростишівський лісгосп АПК» щодо відсутності підстав для визнання недійсною нотаріально посвідченої заяви лісгоспу на вилучення земельної ділянки лісового фонду площею 39,4 га підтримано Рівненським апеляційним господарським судом.
Відтак, рішення господарського суду Житомирської області залишено у силі, а ТОВ «Сілі-Кор» відмовлено у задоволенні апеляційної скарги.
Йдеться про те, що зазначене товариство звернулося з позовом до дочірнього підприємства «Коростишівський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради про визнання недійсною виданої підприємством заяви-відмови на вилучення земельної ділянки лісового фонду на користь товариства.
З метою попередження порушення інтересів держави, прокуратура області вступила у розгляд справи на стороні ДП «Коростишівський лісгоп АПК», яке перебуває в управлінні Житомирської обласної ради та довела у суді першої інстанції безпідставність вимог ТОВ «Сілі-Кор».
Як повідомлялося раніше, у травні 2015 року Житомирська обласна рада своїм рішенням надала товариству дозвіл на зменшення розміру земельної ділянки площею 39,4 га, що на території Шахворостівського лісництва Коростишівського району та перебуває у користуванні ДП «Коростишівський лісгосп АПК» для розробки піщаного кар’єра.
За позовом прокуратури області вищевказане рішення обласної ради скасовано.
Разом з тим, скасоване рішення ради стало підставою для надання лісгоспом нотаріально посвідченої заяви-відмови від 16.06.2015 на вилучення земельної ділянки лісового фонду на користь товариства.
Остаточним рішенням по справі за позовом прокурора, вказана заява-відмова анульована на підставі заяви ДП «Коростишівський лісгосп АПК» від 15.03.2017, яка і стала предметом розгляду позову ТОВ «Сілі-Кор».
Прокуратурою області вжито заходів представницького характеру та захищено інтереси держави у сфері раціонального використання земель лісового фонду.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2518