Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2018

На Житомирщині організатор та співучасник злочинної групи, яких підозрюють у незаконному виготовленні та збуті понад 2,5 тонн алкоголю, постануть перед судом

    Прокуратурою Житомирської області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення, транспортування, зберігання з метою збуту та збуту алкогольних напоїв організованою злочинною групою, за ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204 КК України.  
    Наразі, у звязку з повним визнанням вини та сприянням у розкритті скоєних злочинів, обвинувальний акт з угодами про визнання винуватості стосовно організатора та одного співучасника скеровано до суду. 
    Під час досудового розслідування, яке проводило слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в області, установлено, що 30-річний житель Черняхова, не маючи відповідної ліцензії на виготовлення та торгівлю горілчаними виробами, з метою одержання незаконних прибутків, організував злочинне об’єднання, до якого ввійшли ще двоє жителів Житомирщини.
    У подальшому, з листопада 2017 по лютий 2018 роки, організована група вчинила низку злочинів, пов’язаних із систематичним незаконним виготовленням, транспортуванням, зберіганням з метою збуту алкогольних напоїв. Виготовлений алкоголь реалізовували для роздрібної торгівлі на Житомирщині. Під час санкціонованих обшуків у ділків вилучено понад 2,5 тонни фальсифікованої алкогольної продукції, а також обладнання для їх виробництва та транспортні засоби для перевезення та збуту.
    Викрито та припинено нелегальний алкогольний бізнес завдяки спільним злагодженим діям прокуратури та працівників Управління захисту економічної діяльності в області ДЗЕ Нацполіції України.
    Стосовно іншого, третього, співучасника організованої злочинної групи досудове розслідування триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2391