Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2018

Прокуратурою Житомирщини цьогоріч розглянуто понад 100 запитів на публічну інформацію

    Кожний житель Житомирщини, як й інших регіонів, відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», має право на одержання публічної інформації, яка є або має бути в розпорядженні органів державної влади та місцевого самоврядування. 
    Розгляд запитів на публічну інформацію, які надходять від громадян, засобів масової інформації, інших організацій, є важливим напрямом діяльності прокуратури Житомирської області. Жодний запит не залишається не розглянутим, кожному приділяється належна увага, надається відповідь або ж направляється за належністю розпорядникам інформації. Крім цього, за необхідності, запитувачу надається відповідне розяснення вимог чинного законодавства.
    Зокрема, з початку цього року до органів прокуратури Житомирщини надійшло 111 запитів на публічну інформацію.  По суті розглянуто 102 запити, з яких 52 - задоволено.
    У зв'язку із відсутністю запитуваної інформації, 9 запитів направлено за належністю компетентним розпорядникам.
    Найчастіше запити стосувалися стану досудового розслідування у кримінальних провадженнях (31). Крім цього, надійшло 9 запитів стосовно кадрових питань, решта – щодо інших напрямів діяльності органів прокуратури.
    Варто зауважити, що переважна більшість запитів надійшла від громадян, разом з цим - кожен четвертий запит - від представників засобів масової інформації. 
    Звернення надходили як від жителів області - міст Житомира, Коростишева, Бердичева, а також Народицького і Черняхівського Бердичівського районів, так і з інших регіонів - Вінниці, Києва, Львова і Харкова.
    При цьому, запитувачами широко використовується можливість надсилання запитів каналами електронного зв'язку.

Автор: Марина Степура, в.о. начальника відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2490