Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2018

Прокуратура Житомирщини оскаржує ухвалу суду про нічний домашній арешт водію, який скоїв смертельну дорожньо-транспортну подію та залишив місце аварії

    Прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом скоєння смертельної дорожньо-транспортної події колишнім оперуповноваженим сектору кримінальної поліції райвідділення поліції в області.
    Колишнього працівника правоохоронного органу підозрюють у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб), про що офіційно йому повідомлено 13 вересня 2018 року.
    Досудовим розслідуванням, яке проводить слідчий відділ УСБ України в області установлено, що 29-річний оперуповноважений у квітні минулого року, керуючи автомобілем марки «Geely», скоїв наїзд на мотоцикл марки «Мінськ», що рухався  у попутному напрямку по автодорозі Житомир-Чернівці, поблизу с. Красносілка Чуднівського району.
    Унаслідок наїзду постраждали двоє місцевих жителів. Зокрема, водій мотоциклу від тяжких численних травм помер на місці, а пасажир отримав тілесні ушкодження та був доставлений до лікарні, де також помер.
    Винуватець смертельної дорожньо-транспортної події залишив місце аварії, не надавши необхідної допомоги потерпілим.
    Крім цього, він тривалий час, з метою уникнення покарання, вводив в оману орган досудового слідства, давши покази про те, що автомобілем, який спричинив наїзд на мотоцикл, керувала зовсім інша особа.
    У понеділок, 17 вересня 2018 року, ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира підозрюваному обрано запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту.
    Однак прокуратура області, яка наполягала на обранні запобіжного заходу у виді тримання під вартою без альтернативи внесення грошової застави, не погодилася із таким рішенням суду.
    Наразі прокуратура області готує до апеляційного суду Житомирської області апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції з вимогою застосувати до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою.
    Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1763