Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2018

У прокуратурі Житомирської області обговорили практичні аспекти застосування норм Кримінального процесуального кодексу України з урахуванням корупційних ризиків

    У прокуратурі Житомирської області відбувся семінар, на якому розглянули проблемні питання застосування Кримінального процесуального кодексу України при здійсненні нагляду за додержанням законів при провадженні досудового розслідування з урахуванням результатів оцінки корупційних ризиків.   
    У навчально-методичному семінарі, організованому управлінням нагляду у кримінальному провадженні прокуратури області, взяли участь керівники місцевих прокуратур, їх заступники та прокурори місцевих прокуратур.
    Відкриваючи роботу семінару, заступник прокурора області Олег Мостиховський у вступному слові зауважив, що винесене для обговорення питання є важливим аспектом у практичній діяльності процесуальних керівників.
    «Корупція у сфері кримінального судочинства становить особливу небезпеку, у зв’язку з цим протидія її проявам є пріоритетним завданням для працівників прокуратури», - наголосив Олег Мостиховський.
    На семінарі виступили доповідачі, які зупинилися, зокрема, на таких питаннях, як практичні аспекти корупційних ризиків кримінального процесуального законодавства, корупційні ризики при застосуванні заходів забезпечення кримінального провадження, обранні запобіжних заходів, а також при ініціюванні та укладенні угод у кримінальному провадженні.
    Учасники семінарського заняття активно обговорювали зазначені проблеми, обмінювалися досвідом та пропозиціями, щодо удосконалення та шляхів визначення й проведення оцінки корупційних ризиків. 
    Завдяки проведеному семінару прокурори мали можливість підвищити рівень кваліфікації та удосконалити знання щодо протидії корупційним проявам у кримінальному судочинстві.
   

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1964