Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.09.2018

На Житомирщині за втручання прокуратури припинено незаконну оренду понад півсотні гектарів землі резервного фонду

    Органи прокуратури Житомирської області продовжують вживати заходів представницького характеру щодо захисту та поновлення інтересів держави у сфері землекористування.
    Установлено, що у квітні 2018 року рішенням Народицької селищної ради неправомірно передано у користування ТОВ «Норинцівське» земельну ділянку резервного фонду площею понад 56 га, що належить державі.
    Зокрема, селищною радою з товариством укладено попередній договір оренди земельної ділянки без виготовлення технічної документації та без проведення передбаченої чинним законодавством обовязкової нормативно – грошової оцінки, на підставі якої визначається сума орендної плати.
    Окрім цього, орган місцевого самоврядування перевищив свої повноваження, оскільки розпорядником землями резервного фонду є Головне управління Держгеокадастру у Житомирській області.
    Коростенською місцевою прокуратурою заявлено позов про визнання незаконним і скасування рішення Народицької селищної ради та зазначеного  договору оренди, який розглянуто господарським судом Житомирської області та задоволено у повному обсязі.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2322