Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2018

У прокуратурі Житомирської області на семінарі обговорили здійснення представництва інтересів держави у судах та його практичні аспекти (ФОТО)

    У четвер, 27 вересня 2018 року, у прокуратурі Житомирської області відбувся навчально-методичний семінар на тему: «Представництво прокурорами інтересів держави на пріоритетних напрямах. Практичні аспекти».
 
    У заході взяли участь працівники регіональної прокуратури, керівники місцевих прокуратур, їх заступники та прокурори місцевих прокуратур, які відповідають за вказану ділянку роботи, а також представники Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.
 
    Відкриваючи семінар, заступник прокурора області Роксолана Гребенюк наголосила, що своєчасне та ефективне здійснення представницької діяльності та реальне відновлення порушених інтересів держави є важливим напрямом діяльності відомства, а тому потребує від прокурорів глибокого знання чинного законодавства та вміння застосувати його на практиці.
 
      На семінарі виступила начальник управління представництва інтересів держави в суді прокуратури області Леся Зозуля, яка довела до відома учасників семінару ключові положення нещодавно прийнятого Генеральним прокурором України наказу № 186 від 21.09.2018 «Про організацію діяльності прокурорів щодо представництва інтересів держави в суді та при виконанні судових рішень».
 
      Прокурори відділів організації представництва інтересів держави в суді та забезпечення представництва в судах у своїх виступах зосередили увагу на актуальних та проблемних питаннях практичної діяльності прокурорів щодо здійснення представницьких повноважень на захист інтересів держави у сфері земельних відносин та у природоохоронній сфері.
   
Також на семінарі обговорено особливості судового провадження за позовами органів прокуратури на пріоритетних напрямах, а також виконання судових рішень.
      На заході виступили запрошені керівники структурних підрозділів Управління Північного офісу Держаудитслужби в області В’ячеслав Довгалюк та Інна Козак, які зупинилися на особливостях здійснення органами Держаудитслужби контролю у бюджетній сфері та співпраці з цих питань з органами прокуратури.
 
       Варто додати, що семінар пройшов у формі жвавого діалогу між учасниками заходу, які обмінятися досвідом з метою організації прокурорської діяльності щодо представництва інтересів держави в суді.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2371