Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2018

Прокуратура Житомирщини наполягатиме на обранні запобіжного заходу у виді тримання під вартою п’ятьом особам, підозрюваним у розбійних нападах та мільйонних пограбуваннях

    Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом скоєння групою осіб, за попередньою змовою, розбійного нападу на підприємця, з метою заволодіння чужим майном, поєднаного із насильством, та заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, а саме - грошовими коштами на суму понад декілька мільйонів гривень.
    Установлено, що група з пяти осіб, з метою незаконного збагачення, неодноразово вчиняла розбійні напади на приватних підприємців. Зокрема, у березні цього року, у Житомирі розбійний напад було скоєно на підприємця, якого побили та відібрали грошові кошти на загальну суму 8 млн грн.
    У середу, 10 жовтня 2018 року, черговий розбійний напад ними було скоєно у м. Чернівці. Група осіб, достовірно знаючи про наявність у місцевого жителя значних матеріальних цінностей, з метою заволодіння чужим майном, вистежила та напала на нього біля помешкання, завдавши тілесних ушкоджень та заволодівши грошовими коштами на суму майже 879 тис грн та 12,3 тис Євро.
    Однак, цього разу правоохоронці затримали злочинців на місці скоєння розбою.
    У четвер, 11 жовтня 2018 року, усім п’ятьом особам повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, спрямований на заволодіння майном в особливо великих розмірах, вчинений організованою групою, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень).
    Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вказані особи перевіряються щодо причетності до вчинення аналогічних злочинів на території України.
     Наразі прокуратурою області погоджено клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
    Додатково: санкцією зазначеної статті передбачено покарання - позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2283