Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2018

На Житомирщині прокуратура припинила незаконне використання 117 га сільськогосподарських угідь вартістю понад 5 млн грн

        За позовами Коростенської місцевої прокуратури суд визнав незаконними та скасував три рішення Народицької селищної ради про укладення із товариством трьох договорів оренди землі та самі договори оренди, зобов’язавши передати розпоряднику – Народицькій райдержадміністрації земельні ділянки у стані, не гіршому порівняно з тим, у якому одержали у користування.
    Установлено, що за рішеннями Народицької селищної ради від 11.04.2018 з товариством укладено попередні договори оренди землі загальною площею 117 га, вартістю понад 5 млн грн для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.
    Однак, при прийнятті рішень та укладенні договорів оренди Народицька селищна рада перевищила свої повноваження, оскільки розпорядилася земельними ділянками (не витребуваними частками (паями) із земель реформованого КСП, належним власником яких є Народицька районна державна адміністрація - орган виконавчої влади, на території якого розташовані наділи.  
    До того ж, орган місцевого самоврядування передав землю з порушенням вимог Земельного і Цивільного кодексів, а також іншого законодавства, за відсутності технічної документації та розробки нормативно-грошової оцінки.
    Місцева прокуратура довела у господарському суді Житомирської області неправомірність дій селищної ради та незаконність укладення договорів оренди землі, припинивши неправомірне використання 117 га земель сільськогосподарського призначення.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1741