Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2018

Прокуратура Житомирщини наполягає на активізації протидії та виявлення нелегальних бензо- та газозаправок

    У прокуратурі Житомирської області відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з протидії нелегальній діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів у регіоні.
    У робочому засіданні взяли участь представники обласних ГУ Нацполіції, Управління захисту економіки, Управління Служби безпеки України, ГУ Державної фіскальної служби, Управління Державної служби надзвичайних ситуацій України, Управління  Державної архітектурно-будівельної інспекції, Управління Держпраці, ГУ Держпродспоживслужби та ГУ Держгеокадастру, а також керівники структурних підрозділів прокуратури області.
    Відкриваючи захід, заступник прокурора області Олег Мостиховський зазначив, що на ринку нафтопродуктів склалася критична ситуація у зв’язку із збільшенням кількості нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів та, відповідно, тіньового продажу пального, що  спричиняє недоотримання бюджетом коштів у виді акцизного податку з пального.
    «Нелегальні автозаправки та газозаправні пункти працюють без належних дозволів на будівництво та введення в експлуатацію об’єктів нерухомості, реалізують пальне без застосування розрахункових операцій, до того ж, без оформлення трудових відносин із працівниками. Це, у свою чергу, створює загрозу життю і здоров’ю  громадян, оскільки такі об’єкти розміщені у невстановлених місцях, неподалік від житлових та громадських приміщень», - наголосив Олег Мостиховський.
    Заступник прокурора області висловив стурбованість незначною кількістю кримінальних проваджень за фактами порушення правил безпеки під час використання робіт з підвищеною небезпекою, що не відповідає реальному стану у цій сфері.
    «Протидія незаконній діяльності автозаправних станцій та газозаправних пунктів перебуває на низькому рівні і потребує невідкладної активізації», - констатував Олег Мостиховський, закликавши учасників засідання міжвідомчої робочої групи мобілізувати зусилля для спільного вирішення наявної проблеми.
    На засіданні, з урахуванням пропозицій представників правоохоронних відомств та державних контролюючих органів, було розроблено додаткові першочергові заходи щодо посилення протидії нелегальній діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів, що діють на території області.
    До відома: міжвідомча робоча група з виявлення, припинення такої незаконної діяльності, а також розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних з нелегальною діяльністю автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів, що діють на території області, створена за наказом прокурора Житомирської області від 17 жовтня 2018 року.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2684