Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2018

Прокурор Житомирської області Любомир Війтович виступив на сесії обласної ради та відповів на запитання громадських активістів

    У четвер, 25 жовтня 2018 року, прокурор Житомирської області Любомир Війтович взяв участь у роботі пленарного засідання дев’ятнадцятої сесії сьомого скликання Житомирської обласної ради, на якій, відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону України «Про прокуратуру», надав узагальнені статистичні та аналітичні дані про результати діяльності органів прокуратури Житомирської області за 9 місяців 2018 року.
 
 
    Під час виступу на сесії прокурор області відповів на запитання  громадських активістів та депутатів обласної ради, які стосувалися, зокрема,  стану
справ досудового розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за фактами незаконного видобування корисних копалин – піску та кварцитів -у декількох районах регіону.
 
    Також громадські активісти висловили стурбованість незаконними вирубками лісу, які, на їх думку, здійснюються під прикриттям боротьби із шкідником – короїдом.
 
    Крім цього, Любомир Війтович відповів на запитання депутата обласної ради щодо тривалості судового розгляду резонансної кримінальної справи за фактом обвинувачення місцевого жителя у наданні представникам іноземної держави допомоги в проведенні підривної діяльності проти України шляхом створення та розповсюдження через мережу Інтернет публікацій, що містять елементи психологічного маніпулювання суспільною свідомістю та  розпалювання національної ворожнечі.
 
    Керівник обласного відомства наголосив, що прокурор, який підтримує публічне обвинувачення, бере участь у кожному засіданні, а забезпечення розумних строків розгляду справи – це винятково прерогатива суду.
 
    Також окремі громадяни звернулися до прокурора області й з іншими заявами, для ретельного вивчення яких Любомир Війтович запросив заявників на особистий прийом.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2209