Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2018

На Житомирщині студенти-правники висловили своє бачення подолання корупції у конкурсних роботах, надісланих до прокуратури

    У прокуратурі Житомирської області підбили підсумки конкурсу студентських творчих робіт на тему прокурорсько-слідчої діяльності серед студентів, які навчаються за спеціальністю 081 «Право», проведеного у рамках спільних просвітницьких заходів Генеральної прокуратури України та Міністерства освіти і науки України,  організованих з метою поглиблення співпраці та комунікації між відомствами.
    «Цьогоріч учасниками конкурсу «10 кроків прокурора до подолання корупції» стали 15 студентів, які надіслали свої творчі роботи до прокуратури області, - що значно більше, ніж минулого року. Це ознака того, що серед молоді зростає дієвий інтерес до процесів реформування нашого відомства, а також бажання брати безпосередню участь у цьому процесі, адже студенти – потенційні завтрашні працівники прокуратури», - зауважила заступник прокурора області голова конкурсної комісії Роксолана Гребенюк.
    Авторитетна конкурсна комісія оцінювала творчі роботи за такими критеріями, як актуальність і новизна, креативність і доступність поданої інформації, а також можливість застосування студентських пропозицій у практичній діяльності прокурорів.
    Зазначивши, що усім надісланим творчим роботам притаманні ґрунтовність у підході до висвітлення теми і належний рівень правових знань, колегіальним рішенням комісія визначила три кращі.
    Це, зокрема, роботи: студентки 5-го курсу факультету екології і права Житомирського національного агроекологічного університету Крістіни Сторожук, студентки 5-го курсу інституту прокуратури і кримінальної юстиції Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Ганни Тимощук та студента 4-го курсу Житомирського торгівельно-економічного коледжу Київського національного торгівельно-економічного університету Артема Огородник, які, відповідно набрали 70, 65 та 60 підсумкових балів.
    Як зауважила начальник відділу юстиції прокуратури області, член конкурсної комісії Оксана Кайданович, ці три кращі творчі роботи будуть надіслані до Генеральної прокуратури України для участі у фінальному етапі конкурсу та визначенні остаточних переможців на рівні України.
    Разом з цим, конкурсна комісія прокуратури Житомирської області щиро вдячна за творчі роботи на тему прокурорсько-слідчої діяльності усім студентам, хто взяв участь у цьогорічному конкурсі, який пройшов вже вдруге, та запрошує до участі у наступних конкурсах, адже співпраця Генеральної прокуратури України та Міністерства освіти і науки України триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1785