Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2018

На Житомирщині обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту трьом особам, підозрюваним у порушенні правил безпеки, унаслідок чого загинули 8 осіб

    Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель 8 осіб, з яких двоє малолітні.
    У вівторок, 13 листопада 2018 року, за клопотанням, погодженим із процесуальним керівником, ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира усім трьом підозрюваним обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.
    Як повідомлялося раніше, посадових осіб комунального підприємства м. Бердичів підозрюють у підробленні службової документації щодо проведення періодичного прочищення димових каналів у багатоквартирному будинку та не забезпеченні додержання вимог законодавства при проведенні робіт з підвищеною небезпекою із газовим обладнанням.
     Протиправні дії працівників комунального підприємства, у тому числі порушення технічних вимог та інструкцій охорони праці призвели до загибелі в одній з квартир восьми осіб, серед яких - двоє малолітніх, що сталося у березні цього року у Бердичеві.
    Досудове розслідування за ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей) проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області.
    Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання -  обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2224