Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2018

Новоград-Волинська місцева прокуратура спільно із правоохоронцями продовжує протидіяти нелегальним газовим заправкам

    Під процесуальним керівництвом Новоград-Волинської місцевої прокуратури триває розслідування у 5 кримінальних провадженнях за фактами порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на нелегальних газових заправках.
    Про це повідомила керівник Новоград-Волинської місцевої прокуратури Галина Пилипчук.
             «Розслідуванням встановлено, що суб’єкти  підприємницької діяльності на території міст Новоград-Волинського і Баранівки, а також цих районів та  Ємільчинського, Пулинського, і Романівського районів, протиправно обладнали газові заправки та реалізовували скраплений газ без належних дозвільних документів, що створює загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків», - уточнила Галина Пилипчук.
             Керівник місцевої прокуратури додала, що один із підприємців із смт Пулини, усвідомивши протиправність своїх дій та можливе настання  кримінальної відповідальності, після проведення першочергових слідчих дій самостійно припинив реалізацію скрапленого газу та демонтував незаконно встановлене обладнання.
             Галина Пилипчук зауважила, що під час оглядів нелегальних заправок, проведених слідчими поліції спільно з працівниками місцевої прокуратури за участю спеціалістів, вилучено газові модулі та обладнання для реалізації скрапленого газу, опечатано та припинено діяльність двох несанкціонованих газових заправок у смт Яблунець Ємільчинського та с. Майстрів Новоград-Волинського районів. Наразі вирішується питання накладення на них арешту в судовому порядку.
             Досудове розслідування у кримінальних провадженнях за ч.1 ст. 272 КК України здійснюють слідчі СВ Новоград-Волинського ВП ГУНП України в області та територіальних підрозділів поліції.
    «Місцева прокуратура і надалі вживатиме принципові заходи до виявлення та припинення незаконної діяльності газових заправок без відповідних дозвільних документів, що створює  загрозу  життю та здоров’ю громадян», - підсумувала Галина Пилипчук.  

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2602