Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2018

Позицію прокуратури Житомирщини щодо неправомірної передачі землі вартістю майже один мільйон гривень у власність громадянам апеляційна інстанція визнала обгрунтованою

    Органи прокуратури Житомирської області продовжують відстоювати принципову позицію щодо виявлених порушень у земельній сфері.
    Йдеться про те, що рішенням Новогуйвинської селищної ради у квітні 2017 року неправомірно затверджено проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність п’ятьом громадянам, жителям Житомирщини.
    Зокрема, п’ять земельних ділянок, загальною площею 0,75 га вартістю 941 тис грн передані для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, що розташовані на території Новогуйвинської селищної ради в смт Гуйва.
    Однак, рішення органом місцевого самоврядування прийняте з порушенням вимог ст. 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», а саме -  без розроблення плану зонування та детального плану території, що унеможливлює передачу у власність земельних ділянок для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд.
    Житомирською місцевою прокуратурою заявлено позов про скасування зазначеного рішення, яке судом першої інстанції задоволено у повному обсязі.
    Житомирський апеляційний суд доводи прокуратури визнав обгрунтованими, залишивши у силі рішення Житомирського районного суду.  

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2007