Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2018

На Житомирщині за втручання прокуратури припинено незаконне використання земельної ділянки водного фонду та ставу площею майже 63 га вартістю 1, 3 млн грн

    Позов прокуратури Житомирської області про визнання недійсним договору щодо надання послуг з оптимізації гідрологічного та гідрохімічного стану водного об’єкту в Овруцькому районі задоволено господарським судом Житомирської області.
    Йдеться про те, що у червні минулого року Овруцьке міжрайонне управління водного господарства уклало з місцевим підприємцем договір про надання послуг оптимізації гідрологічного, гідрохімічного стану водного об’єкту, що у с. Словечне.
    Однак установлено, що такий правочин є удаваним та спрямований на приховування договору оренди ставка в комплексі із земельною ділянкою водного фонду площею 62,8 га вартістю майже 1,3 млн грн.
    Зокрема, земельна ділянка водного фонду належить Овруцькому міжрайонному управлінню на праві постійного користування, що, відповідно до ст. 92 Земельного кодексу України, дозволяє лише фактичне користування і володіння нею, однак не наділяє повноваженнями розпоряджатися чи  передавати в оренду.
    Прокуратурою області вжито заходів представницького характеру та доведено у суді незаконність договору.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2534