Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2018

На Житомирщині судитимуть посадовця та приватного підприємця за привласнення понад 42 тис грн бюджетних коштів

    Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом  привласнення групою осіб бюджетних коштів, шляхом зловживання своїм службовим становищем.
    Наразі, 26.11.2018, прокуратурою області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 358, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 191 КК України та скеровано до Малинського районного суду.
    Досудовим розслідуванням встановлено, що  протягом грудня 2017 – травня 2018 років посадова особа Малинського міського центру зайнятості, зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою із місцевим приватним підприємцем, уклала з ним договір про надання послуг з прибирання приміщення та прилеглої території.
    Однак, насправді зазначені у договорі роботи не виконувалися, натомість за підробленими актами виконаних робіт приватний підприємець привласнив бюджетні кошти на суму понад 42 тис грн.
    Викрито правопорушника завдяки спільним професійним діям прокурорів і слідчих слідчого управління ГУНП в області за оперативного супроводу Управління захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ НП України.
    Публічне обвинувачення у суді підтримуватиме прокуратура Житомирської області.
    Довідково: санкція суворішої – ст. 191 ч. 3КК України передбачає покарання, зокрема, обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1977