Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2018

На Житомирщині судитимуть службових осіб за порушення правил безпеки, що призвело до загибелі 8 осіб

    Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області органами поліції закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель 8 осіб, двоє з яких -  малолітні, що сталося у Бердичеві.
    У четвер, 29 листопада 2018 року, прокуратурою області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 272, чч. 1, 4 ст. 358 та ч.1 ст. 366 КК України та скеровано до Бердичівського міськрайонного суду для розгляду по суті.
    Як нещодавно повідомлялося, унаслідок протиправних дії працівників комунального підприємства м. Бердичів, у тому числі порушення технічних вимог та інструкцій охорони праці в одній з квартир загинуло восьмеро осіб, серед яких - двоє малолітніх.
    Посадових осіб комунального підприємства обвинувачують у тому, що ними допущено підроблення службової документації щодо проведення періодичного прочищення димових каналів у багатоквартирному будинку, а також не забезпечено додержання вимог законодавства при проведенні робіт з підвищеною небезпекою із газовим обладнанням.
     Публічне обвинувачення у суді забезпечуватиме прокуратура Житомирської області.
    Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання -  обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1874