Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2018

За принциповості прокуратури Житомирщини за скоєння серії злочинів особі призначено реальне покарання – позбавлення волі строком на 4 роки

    Прокуратурою Житомирської області, за результатами вивчення вироку щодо призначення покарання за скоєні злочини, встановлено факт винесення судом першої інстанції занадто м’якого покарання особі, обвинуваченій у скоєнні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно), чч. 2, 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно, у великих розмірах, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) КК України.
    У зв’язку з цим відділом підтримання обвинувачення у суді прокуратури області внесено апеляційну скаргу на вирок першої інстанції, яким особі призначено умовне покарання – позбавлення волі на строк 4 роки 6 місяців із звільненням від відбування покарання з випробуванням на 3 роки.
    Колегія суддів, розглянувши апеляційну скаргу, погодилася з позицією прокуратури області та постановила у справі новий вирок, призначивши реальне покарання за сукупністю злочинів у виді позбавлення волі на строк 4 роки.
    Йдеться про те, що 28-річний житомирянин, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння злочинів проти власності, протягом березня-червня 2017 року знову вчинив серію злочинів.
    Зокрема, шляхом зловживання довірою та здійснення незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, повторно заволодів грошовими коштами потерпілої, розміщеної на банківській картці, на загальну суму понад  3800 грн.
    Крім цього, він скоїв низку інших крадіжок з квартир та у громадських місцях, заволодівши чужими майном, а саме, ноутбуком та чотирма  мобільними телефонами. Усього до рук зловмисника «прилипло» чужого майна на суму майже 20 тис грн.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1721