Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2018

У прокуратурі області на семінарі обговорили питання організації роботи з профілактики скоєння оперативними працівниками проступків (ФОТО)

    У четвер, 13 грудня 2018 року, у прокуратурі Житомирської області відбувся навчальний семінар, на якому обговорено питання організації роботи щодо профілактики скоєння прокурорсько-слідчими працівниками злочинів, корупційних правопорушень та вчинення дій, що порочать звання прокурора.
    У семінарі взяли участь керівники місцевих прокуратур та структурних підрозділів апарату прокуратури області.
    Відкриваючи роботу семінару, прокурор області Любомир Війтович зазначив, що винесене для обговорення питання - проведення постійної профілактичної роботи серед особового складу, з метою запобігання вчинення прокурорськими працівниками дій, що можуть спричинити негативну думку громадськості про прокуратуру, є важливим і актуальним.
    Керівник обласного відомства наголосив, що особливості прокурорсько-слідчої діяльності зобов’язують кожного бути взірцем виконання службових обов’язків, особистої скромності, високої моральності та законослухняності. Прокурорсько-слідчі працівники мають неухильно додержуватися вимог, чітко визначених Законом України «Про прокуратуру», Кодексом професійної етики та поведінки прокурорів, Дисциплінарним статутом прокуратури України. Він також зауважив, що й поза службою прокурори мають поводитися винятково коректно, принципово і порядно, у жодному разі не використовувати свій службовий статус.
    «Особливо наголошую на надзвичайній важливості посилення ролі керівників місцевих прокуратур та структурних підрозділів апарату прокуратури області щодо контролю за додержанням підлеглими працівниками трудової дисципліни, а також вжиття вичерпних заходів з профілактики скоєння та своєчасного виявлення дисциплінарних проступків, несумісних з перебуванням на роботі в органах прокуратури діянь, інших порушень вимог Присяги прокурора, а також Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів», - підсумував свій виступ Любомир Війтович.
    На семінарі також обговорено практичні аспекти щодо забезпечення профілактичних заходів з порушеного питання. Зокрема, начальник відділу роботи з кадрами прокуратури області Олександр Башинський зупинився на особливостях організації роботи щодо профілактики скоєння прокурорсько-слідчими працівниками злочинів, корупційних правопорушень та вчинення дій, що порочать звання прокурора.
     Прокурор цього відділу Наталія Чирко приділила увагу питанням підготовки матеріалів про притягнення прокурорів до дисциплінарної відповідальності, її колега Ольга Ковтунович - забезпеченню додержання прокурорами та слідчими вимог чинного законодавства, Присяги прокурора, Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів, як обов’язковій передумові ефективної роботи.
    На питаннях щодо запобігання виникненню реального чи потенційного конфлікту інтересів у діяльності працівників органів прокуратури та шляхах їх врегулювання  акцентував увагу учасників семінару начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції управління представництва інтересів держави в суді прокуратури області Віталій Ольховий.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1853