Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2018

На Житомирщині лише після втручання прокуратури припинено незаконне користування гідроспорудою на притоці р. Ірша

    Коростишівською місцевою прокуратурою заявлено до суду позов про визнання недійсним договору оренди гідроспоруди, що у с. Кам'яний Брід Хорошівського району.
    Установлено, що у вересні 2014 року, за рішенням Фасівської сільської ради Хорошівського району укладено із приватним підприємцем договір про оренду гідроспоруди вартістю 55 тис грн, розташованої на річці Тростяниця, яка є притокою річки Ірша.
    Однак, договір з підприємцем укладено з порушенням вимог чинного законодавства, оскільки сільська рада не наділена повноваженнями розпоряджатися обєктами такої категорії.
    Відповідно до ч.5 ст. 122 Земельного кодексу України, передавити у користування земельні ділянки водного фонду, а також обєкти, розміщені на них – у даному випадку гідроспоруда – мають право органи державної влади обласного рівня.
    Таким чином, лише після прийняття Володарсько-Волинським районним  судом справи до провадження, обидві сторони погодилися із позицією прокуратури, у результаті чого незаконне користування гідроспорудою припинено.
    Довідково: гідроспоруда у с. Камяний Брід Хорошівського району розташована на річці Тростяниця - притоці річки Ірша, яка впадає у річку Тетерів, що несе свої води у Дніпро. Крім цього, р. Ірша – джерело питного водопостачання громади міста Малина, смт Іршанська та смт Нова Борова.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1915