Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2018

На Житомирщині повідомлено про підозру водію, який залишив місце дорожньо-транспортної пригоди, скоївши наїзд на пішохода, унаслідок чого потерпілий помер у лікарні

    Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області розпочато розслідування кримінального провадження за фактом залишення водієм без допомоги потерпілого у дорожньо-транспортній пригоді, унаслідок чого потерпілий помер у лікарні.  
    У пятницю, 21 грудня 2018 року, за погодженням із процесуальним прокурором, водію повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 135 КК України (завідоме залишення без допомоги потерпілого, який перебував у небезпечному для життя стані і був позбавлений можливості вжити заходів до самозбереження унаслідок безпорадного стану, особою, який сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан та був зобов’язаний надати допомогу, що спричинило смерть потерпілого).
    Установлено, що 19 грудня цього року, 21-річний житель Черняхівського району, керуючи автомобілем ВАЗ-21043, рухаючись по дорозі у напрямку з Черняхова до с. Троковичі, близько 20.35 год. скоїв наїзд на пішохода, який знаходився на проїзній частині.
    Однак водій не повідомив органи поліції про дорожньо-транспортну пригоду, не викликав невідкладну медичну допомогу для потерпілого, натомість, з метою уникнення від передбаченої законом відповідальності, залишив місце пригоди.
    Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди 21-річний місцевий житель отримав тілесні ушкодження, від яких помер у лікарні наступного дня.
    Завдяки вжитим оперативним заходам правоохоронців, винуватця ДТП та транспортний засіб, яким вчинено наїзд на пішохода, встановлено.
    Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.
    Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 135 (залишення у небезпеці), ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) КК України проводить Головне управління Нацполіції в області.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1702