Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2019

Прокуратура Житомирщини в апеляційній інстанції відстояла принципову позицію щодо взяття під варту підозрюваного, який із своїми спільниками вимагав від бердичівлянки 10 тис доларів США та погрожував фізичною розправою

    У середу, 23 січня 2019 року, розглянуто апеляційну скаргу прокуратури Житомирської області на рішення суду першої інстанції прозастосування запобіжного заходу у виді тримання під домашнім арештом трьом особам, яких підозрюють у вимаганні грошових коштів, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, та незаконного позбавлення волі жительки м. Бердичів.
    Ухвалою Житомирського апеляційного суду скасовано рішення Корольовського районного суду м. Житомира та постановлено нове, яким  одному із зловмисників (раніше судимому за вбивство) застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
    Як повідомлялося раніше, 26-річний житель Бердичева, за попередньою змовою із двома своїми знайомими, протягом листопада-грудня 2018 року, з метою заволодіння чужим майном, застосовуючи погрози та насильство, вимагали у місцевої жительки 10 000 доларів США.
    Поплічники систематично погрожували потерпілій, у разі ненадання коштів, фізичною розправою з нею та її рідними, а також, застосувавши насилля, відвезли в автомобілі на околицю Бердичева, де незаконно утримували протягом декількох годин у приміщенні.    
    Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 189,  а також стосовно двох осіб – за ч. 2 ст. 146 КК України проводить слідче управління ГУНП в області, процесуальне керівництво здійснює прокуратура області.
    Додатково: відповідно до суворішої статті – 189 ч. 2 КК України, за скоєний злочин передбачено позбавлення волі від трьох до семи років.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1966