Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2019

Прокурор Житомирської області Любомир Війтович побував у Коростенській виправній колонії та провів особистий прийом засуджених

    Прокурор Житомирської області Любомир Війтович, з метою перевірки конституційних прав засуджених, що утримуються у місцях позбавлення волі,  відвідав державну установу «Коростенська виправна колонія (№ 71)» та перевірив умови, у яких утримуються засуджені.
    Керівник обласного відомства, спільно із заступником прокурора області Віталієм Мякішевим та керівником Коростенської місцевої прокуратури Андрієм Мамкутою, у присутності начальника виправної колонії Олександра Нікітчука  провели обхід житлової та виробничої зон виправної колонії.
    Зокрема, вони побували у гуртожитках, виробничих приміщеннях, дисциплінарному ізоляторі та приміщеннях камерного типу, медчастині, їдальні,
де перевірили стан забезпечення матеріально-побутових і санітарно-гігієнічних умов проживання та умов праці засуджених.
    Після цього прокурор області Любомир Війтович провів особистий прийом в’язнів виправної колонії та вислухав їхні проблемні питання.
    Основні питання, які цікавили засуджених, стосувалися можливостей застосування пільг, передбачених кримінальним і кримінально-виконавчим законодавством щодо пом’якшення режиму тримання, умовно-дострокового звільнення і заміни невідбутої частини покарання більш м’яким.
     Також окремі вязні звернулися до прокурора області з питанням щодо отримання паспорта під час відбування покарання в установі виконання покарань.
    На усі питання засуджених надані необхідні і достатні роз'яснення положень Кримінально-виконавчого кодексу України та іншого законодавства.
    Підсумовуючи результати відвідування установи, керівник регіональної прокуратури зауважив, що у цілому в установі виконання покарань забезпечені умови тримання в’язнів, скарг на грубі порушення від засуджених під час спілкування та прийому громадян не надходило.  
    Разом з цим, прокурор області Любомир Війтович зазначив: «Організація прийому з особистих питань осіб, які тримаються в установах виконання покарань, з метою своєчасного виявлення та поновлення прав і законних інтересів в'язнів, залишається одним з пріоритетних напрямів діяльності прокуратури області, а тому це питання і надалі перебуватиме на постійному контролі відомства».

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2077