Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2019

За сприяння прокуратури області вирішено матеріально-побутову проблему лікарні медичної частини, розташованої у державній установі «Житомирська виправна колонія (№ 4)»

    Органами прокуратури Житомирської області, відповідно до ст. 26 Закону України «Про прокуратуру», здійснюється нагляд за додержанням законів
при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.
    Як зазначає заступник прокурора області Віталій Мякішев, приділяється постійна і всебічна увага стану законності в державних установах виконання покарань і захисту конституційних прав в’язнів, у тому числі, як з питань створення належних умов у виробничих приміщеннях, так і щодо матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення.
     І це  стосується не лише проведення перевірок із залученням відповідних спеціалістів державних контролюючих органів. Систематично в установах виконання покарань відбуваються особисті прийоми вязнів прокурором області, його заступником, галузевим відділом та керівниками місцевих прокуратур.
    «А тому ми обізнані із проблемами, з якими щодня стикаються засуджені. Одна із невідкладних – це поліпшення медико-санітарних умов. Знаючи про це, ми вирішили не просто зазначити про таку проблему у матеріалах перевірки, а піти далі паперових дій – взяти участь у її вирішенні», - зазначає заступник прокурора області Віталій Мякішев.
Наразі, за сприяння прокуратури області, стаціонар медичної частини № 4 філії державної установи «Центр охорони здоров’я» в області, який розташований у виправній колонії і розрахований на одночасне лікування 16 засуджених, повністю укомплектований постільною білизною.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2555