Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2019

Майже 6 тонн бурштину, ймовірно видобутого на нелегальних копальнях Житомирщини та Рівненщини, знайдено в Одеській області (ФОТО)

  Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил охорони або використання надр, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене групою осіб за попередньою змовою, за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 240 Кримінального кодексу України.
   Установлено, що уродженець іноземної країни, нині – проживає в Україні, залучивши спільників, організував на Одещині у населеному пункті  нелегальне виробництво з обробітку незаконного видобутого бурштину, обладнавши спеціальним устаткуванням цех у складських приміщеннях.
   У середу, 13 лютого 2019 року, під процесуальним керівництвом прокуратури області, оперативними працівниками Управлінь Служби безпеки України в Житомирській та Одеській областях, у місцях розташування нелегального виробництва проведено санкціонований обшук.
   Під час обшуку виявлено та вилучено верстати для обробки коштовного каменю, майже 6 тонн бурштину-сирцю, понад 500 кг обробленого каменю та майже 15 кілограмів вже готових ювелірних прикрас, значну суму готівкових коштів, а також документацію, що підтверджує протиправну діяльність.
   Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на вилучені матеріальні цінності та призначення відповідних експертиз.
   Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить Управління Служби безпеки України в Житомирській області.
   Довідково: санкція ч. 4 ст. 240 КК України передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2959