Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2019

На Житомирщині прокуратура вимагає стягнути з підприємства майже 1,5 млн грн збитків, завданих державі під час ремонту автомобільної дороги Житомир-Могилів-Подільський

    Прокуратурою Житомирської області спільно з Управлінням Північного офісу Держаудитслужби в області вживаються заходи щодо захисту фінансово - економічних інтересів держави. 
    Так, прокуратурою області подано до суду позов в інтересах держави в особі Управління та Служби автомобільних доріг у Житомирській області про стягнення з приватного підприємства завданих державному бюджету збитків на суму майже 1,5 млн грн.   
    Установлено, що приватне підприємство, виконуючи протягом 2016-2017 років роботи з ремонту та утримання автомобільної дороги державного значення Житомир-Могилів-Подільський, порушило вимоги чинного законодавства.
    Зокрема, використовуючи недостовірні документи,  протиправно завищило вартість приготування щебеневих і асфальтобетонних сумішей.
    У подальшому, нібито витрачені ним на експлуатацію устаткування кошти, включено до вартості виконаних робіт, які оплачено за рахунок коштів державного бюджету у повному обсязі. 
    Наразі справа перебуває на розгляді у господарському суді Київської області.      
 Додатково: за фактами викритих незаконних оборудок, під процесуальним керівництвом прокуратури області, розслідується кримінальне провадження за   ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 358 та ч. 1 ст. 366 КК України.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1864