Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.02.2019

На Житомирщині засуджено 25-річного спритника, який «навизволяв» від кримінальної відповідальності синів пенсіонерок на 75 тис грн

    Бердичівською місцевою прокуратурою здійснено публічне обвинувачення у справі за фактом неодноразового скоєння уродженцем Києва шахрайства, вчиненого за попередньою змовою із іншою особою, що завдало потерпілим значної шкоди.
    Вироком Бердичівського міськрайонного суду особу визнано винною у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 190 КК України та призначено покарання у виді 1 року 6 місяців позбавлення волі.
    Йдеться про те, що 25-річний уродженець Києва, який проживає у Ружинському районі, спілкуючись по телефону з іншим чоловіком, особа якого слідством не встановлена, вступив із ним у попередню злочинну змову, спрямовану на  заволодіння чужим майном.
    У подальшому, задля втілення своїх шахрайських планів, розробили схему та розподілили між собою злочинні ролі.
    Зокрема, невстановлений спільник телефонував потерпілій (своїми жертвами зловмисники вибирали жінок пенсійного віку), та повідомляв, що її син  перебуває у поліції, і для його звільнення та уникнення кримінальної відповідальності потрібно певну суму.
Роль збирача коштів виконував 25-річний спритник. Таким чином, протягом червня 2018 року шахраї встигли повідомити трьом жінкам про «кримінальні» пригоди їхніх синів, заволодівши грошовими коштами та матеріальними цінностями на загальну суму понад 75 тис грн. До того ж, якщо у когось не вистачало грошей, не гребували ювелірними прикрасами – золотими ланцюжками, каблучками.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1781